Societat 16/08/2012

Perdre pes: és millor la dieta o l'exercici?

L'activitat física per ella mateixa no Serveix per aprimar-se ni mantenir-se

Gretchen Reynolds (the New York Times)
1 min
POSAR-SE EN FORMA Moltes persones que comencen un programa d'exercicis perden poc pes, o gens. N'hi ha que fins i tot s'engreixen. El motiu, segons un estudi, és que és més fàcil aprimar-se fent dieta que fent exercici. L'esport, però, és beneficiós per a la salut.

Nova YorkDos estudis punters aborden una pregunta recurrent: per què molts de nosaltres fem exercici amb regularitat i no ens aprimem? Es tracta d'una preocupació accentuada pel fet que fa pocs dies una colla d'esvelts esportistes olímpics lliscava ingràvida per terra, mar i aire i provocava que una infinitat d'espectadors volguessin ser tan gràcils com ells.

Si el món fos just, l'activitat física freqüent ens hauria de fer aprimar. Diversos estudis, però, han mostrat que moltes persones que comencen un programa d'exercicis perden poc pes, o gens. N'hi ha que fins i tot s'engreixen. Per entendre millor el perquè, els antropòlegs que van dur a terme un d'aquests estudis es van desplaçar a Tanzània. Allà van reclutar voluntaris de la tribu Hadza, que encara viuen de la caça i la recol·lecció.

Llegiu-ho a l'Ara Premium.

stats