Societat 27/01/2012

Bozal creu que el govern espanyol no s'oposarà a la taxa judicial catalana

La consellera de Justícia assegura que el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, "no va mostrar desacord" en aquesta mesura. Diu que portar la Model a la Zona Franca és una idea "fantàstica", però nega que les presons estiguin sobresaturades

Ara
1 min
Pilar Fernández Bozal

BarcelonaLa consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, ha dit aquest divendres que creu que el govern espanyol no s'oposarà pas a la taxa judicial catalana, que ella mateixa va anunciar aquest dijous, i que preveu recaptar 20 milions d'euros l'any.

En una entrevista a El món a RAC1, la consellera ha explicat que va parlar amb el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, i que aquest "no va mostrar desacord" en la creació d'aquesta taxa catalana que busca recaptar recursos que contribueixin al finançament dels costos de l'administració.

Segons diu, Gallardón li va assegurar que era "necessari" tenir ingressos per poder modernitzar la justícia.

La Model a la Zona Franca, una "idea fantàstica"

D'altra banda, Bozal ha afegit que portar totes les presons de Barcelona a la Zona Franca i, especialment, la Model, és una "idea fantàstica". La consellera ha negat que les presons estiguin sobresaturades, i ha subratllat que "estem aguantant la situació bastant correctament".

stats