Societat 07/06/2021

Una pissarra que ajuda els nens ingressats a expressar les seves emocions

La Vall d'Hebron impulsa la iniciativa 'Tot sobre mi' en col·laboració amb altres entitats

Ara
2 min
Un nen utilitzant les noves pissarres creades per la Vall d'Hebron.

BarcelonaL'Hospital de laVall d'Hebron ha posat en marxa un projecte per millorar el benestar emocional dels nens ingressats. Es tracta de pissarres col·locades al costat dels llits que els infants poden fer servir per expressar com se senten, quins són els seus gustos i preferències, i en definitiva tot allò que creuen important per a ells. "És molt important que els nens i nenes puguin comunicar les seves emocions perquè no sempre poden expressar com se senten", explica l'adjunta a la direcció d'infermeria en l'atenció a l'hospitalització en l'Hospital Infantil, Maria Ángeles Aceituno.

Amb les pissarres, els més petits poden dibuixar, penjar-hi una foto o compartir la música o els esports que els agraden. També poden escriure-hi el seu nom, l'edat, si tenen germans o quin és el seu estat d'ànim. Segons explica Aceituno, el joc ajuda els pacients a estar més distrets durant l'estada al centre, però també afavoreix la interacció amb l'ambient hospitalari, tant amb els professionals com amb les famílies, cosa que potencia "l'autoestima i la seva expressió d'emocions".

Una professional sanitària relacionant-se amb un pacient.

Allunyats del seu ambient

La malaltia en edat pediàtrica allunya molts infants del seu ambient familiar i social i en la majoria de casos fa que perdin les referències del seu dia a dia habitual. "Tenir informació adequada a la situació que s’ha d’afrontar, fer ús del joc i mantenir una actitud activa són elements que ajuden l’infant a fer front de manera adaptativa a l’estrès propi de l’experiència hospitalària, i aquests són elements que es podran treballar a través de la pissarra”, explica Mireia Forner, psicòloga clínica de la Vall d’Hebron.

La iniciativa forma part del projecte Tot sobre mi, que ha impulsat el grup de benestar emocional de l'Hospital Infantil Vall d'Hebron. Hi han participat un grup d'infermeres pediàtriques amb formació emocional, una psicòloga clínica infanto-juvenil i la Coordinació d'Atenció Ciutadana, que han fet una vintena d'entrevistes a famílies i infants per decidir el format i el contingut de les pissarres. En el projecte també hi participen entitats com The Ricky Rubio Foundation, HP i CPrinting Emotions.

stats