Societat 06/06/2018

El pistoler de Gavà accepta ingressar en un centre psiquiàtric a canvi de l'absolució

La fiscalia, l'acusació i la defensa han arribat a un acord de conformitat

Montse Riart
1 min
El pistoler de Gavà torna a la presó i es reobre la investigació

BarcelonaL'home que el juliol passat va matar a trets un policia local de Gavà i en va ferir un altre ha quedat absolt dels crims després que hagi acceptat ser internat fins a un màxim de 40 anys en un centre psiquiàtric. La fiscalia, l'acusació i la defensa han arribat a un acord de conformitat aquest dimecres a l'Audiència de Barcelona per tancar el cas tenint en compte que pateix una malaltia "incapacitant" que li impedeix entendre què implica un procés judicial i poder-lo afrontar.

El pacte de conformitat implica que es donen tots els crims per provats i també obre la porta a la possibilitat que les famílies de les víctimes puguin demanar una indemnització per la via civil. L'escrit que han acceptat totes les parts, de fet, reconeix que les víctimes i familiars "es reserven" la possibilitat d'emprendre aquest camí.

El pistoler de Gavà també està acusat d'un tiroteig en un restaurant on va perdre la vida un treballador a Vilanova i la Geltrú i de la mort d'un altre home a Mont-roig del Camp. Ara caldrà que les parts es posin d'acord per signar un pacte similar en aquests dos procediments.

Inicialment els metges que van avaluar l'acusat van determinar que no estava en condicions d'entendre de què se l'acusava i d'afrontar un procediment judicial, i per això van acordar l'ingrés en un centre psiquiàtric. Però el personal d'aquest equipament va considerar el contrari i els casos judicials es van haver de reobrir. Ara la conformitat signada a l'Audiència de Barcelona dona per tancada la causa de Gavà, a l'espera que en la resta de procediments passi el mateix.

stats