Societat 29/07/2013

La Plataforma en Defensa de l'Ebre anuncia accions contra l'aprovació del Pla de Conca de l'Ebre

Efe
2 min

TortosaLa Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) ha anunciat aquest dilluns actes de protesta en contra de l'aprovació del Pla de Conca de l'Ebre, amb l'objectiu d'aconseguir "impacte internacional" per fer visible la seva defensa del riu a través d'una "marea blava" de participació ciutadana. La proposta va ser remesa per la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre al Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient el 8 de juliol de 2013 i l'assumpte ha estat abordat aquest dilluns, a la reunió que celebra a Madrid el Consell Nacional de l'Aigua.

La PDE vol "plantar cara" a l'aprovació del nou pla i ha convocat un acte de protesta el diumenge 4 d'agost, coincidint amb un acte de l'ONG internacional World Wildlife Fund for Nature (WWF), que recorrerà en un catamarà el riu Ebre des de la desembocadura fins a Amposta.

Impacte internacional de la protesta

WWF, que amarrarà aquest mateix vaixell de l'1 al 3 d'agost al port de Sant Carles de la Ràpita en el marc de la seva campanya en defensa del Mediterrani, ha volgut sumar-se a la causa de la PDE i defensarà també "la necessitat que l'Ebre compti amb un cabal mediambiental sostenible per garantir la salut de la pesca en tota la costa tarragonina", segons ha explicat el portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre, Manolo Tomás.

A més, WWF informarà als seus quatre milions de socis d'aquesta problemàtica i promourà aquest debat en el sí de la Unió Europea, on l'ONG col·labora amb la PDE.

Protestes coincidint amb la Diada

La plataforma té previst que el pròxim 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, en el marc de la cadena humana convocada per l'Assemblea Nacional Catalana, es faci una crida en defensa de l'Ebre. "Fem una crida a que tots aquells que participin en aquesta acció vagin vestits amb motius blaus per cridar l'atenció davant els mitjans de comunicació", ha explicat una altra de les portaveus del col·lectiu, Matilde Font.

stats