Societat 30/03/2014

La Plataforma en Defensa de l'Ebre espera una manifestació massiva contra el Pla de conca

A les 11.30 hores arrencarà la marxa des de Sant Jaume d'Enveja i acabarà davant l'ajuntament de Deltebre. El lema de la capçalera serà: "L'Ebre sense cabals és la mort del Delta"

Albert Solé / Dani Revenga
1 min
La Plataforma en Defensa de l'Ebre prepara el nus per la manifestació d'aquest matí / TJERK VAN DER MEULEN

Sant Jaume d'EnvejaLa manifestació començarà a les 11.30 hores a Sant Jaume d'Enveja i s'acabarà davant l'Ajuntament de Deltebre, travessant el riu Ebre pel pont Lo Passador. Quan tots els manifestants arribin davant el consistori, Josep Bertomeu, 'Polet', un activista de la cultura tradicional ebrenca molt popular, llegirà el manifest i posteriorment hi haurà actuacions musicals de grups del territori. La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) creu que serà un acte massiu, i confia que el temps els acompanyi.

Navarro, Junqueras i Herrera

Tots els partits polítics amb representació parlamentària, tret del PP i Ciutadans -que sí que estan a favor del Pla Hidrològic-, seran avui a la manifestació, i tots hi envien les seves primeres espases: Oriol Junqueras per ERC, Pere Navarro pel PSC, Joan Herrera per ICV-EUiA i David Fernàndez per la CUP. També hi serà el secretari general de CDC, Josep Rull, i d'Unió hi haurà Toni Font, vice secretari general d'UDC. També hi seran tots els candidats d'aquests partits a les eleccions europees.

Dijous els partits i la plataforma van pactar que hi haurà quatre capçaleres de la manifestació, les dues primeres amb activistes del PDE, i la tercera amb els alcaldes de l'Ebre. Aquestes tres duran el lema de la plataforma, "L'Ebre sense cabals és la mort del Delta". La quarta capçalera serà per als partits polítics, que tindran el seu lema propi: "Per Catalunya, salvem lo Delta".

stats