Societat 24/05/2012

La pobresa infantil creix gairebé un 30% en dos anys

Unicef alerta que hi ha 325.000 infants per sota del llindar de la pobresa a Catalunya

Auri Garcia
1 min
Una dona romanesa amb el seu fill / FRANCESC MELCION

BarcelonaLa taxa de pobresa infantil a Catalunya va créixer un 28,6% entre el 2008 i el 2010, segons un informe d'Unicef basat en dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) que s'ha presentat aquest dijous. La taxa de menors de 18 anys per sota del llindar de la pobresa, que es calcula en relació a la mitjana d'ingressos per família, va passar del 18,5% al 23,8% en aquest període de dos anys. La xifra absoluta d'infants per sota del llidar de la pobresa a Catalunya va arribar als 325.000 l'any 2010.

Guiomar Todó, coordinadora d'Unicef a Catalunya, ha assegurat durant la presentació de l'informe que "els infants són els menys responsables de la crisi i els que més n'estan patint les conseqüències". Tradicionalment, el col·lectiu amb una taxa de pobresa més alta eren els majors de 65 anys però, segons les últimes dades, arran de la crisi econòmica han passat a ser els menors de 18 anys. "La pobresa a Catalunya té rostre de nen", ha resumit Guiomar Todó.

Unicef reclama que es protegeixin les inversions destinades a la infància i que s'incorpori la perspectiva d'infància de manera transversal a les polítiques públiques. D'aquesta manera, segons l'entitat, es faria efectiu l'interès superior de l'infant. En aquest sentit, Unicef valora positivament l'impuls al Pacte per la Infància del departament de Benestar i Família i el fet que hi estigui implicat tot el sector.

stats