Societat 02/05/2018

Un exsicari de Pablo Escobar promociona un poble d'Almeria... i desencadena la polèmica

El regidor de Turisme de Carboneras va encarregar els vídeos sense saber qui era

Ara
2 min

Barcelona"Jo soc el teu amic Jhon Jairo Velásquez Vásquez, Popeye, l'assassí de confiança de Pablo Emilio Escobar Gaviria". Així es presenta el polèmic protagonista dels vídeos promocionals del poble de Carboneras, a Almeria, que han situat la població en el focus mediàtic. El regidor de Turisme de l'Ajuntament de Carboneras (Almeria), Pascual Díaz (PP), ha publicat a la seva pàgina de Facebook diversos vídeos en què un exsicari del càrtel de Medellín que va estar a les ordres de Pablo Escobar lloa les bondats de la localitat. L'edil ha compartit dos vídeos de John Jairo Velásquez, àlies Popeye, en el seu perfil de Facebook i un altre en el del bar que regenta en els quals el mateix exsicari es dirigeix al seu "guerrer Pascual" i al "bell poble de Carboneras".

L'home fa la salutació, com ell mateix explica, des dels "mateixos carrers que va trepitjar Pablo Escobar i en companyia de la seva ànima", tal com va avançar ahir el diari 'La Voz de Almería'.

En un altre dels vídeos, Popeye es refereix a les "belles platges" i "exquisida gastronomia" de Carboneras i assegura que "les millors gambes d'Espanya i de tot Europa són les d'Almeria". "Les gambes dels meus guerrers d'Andalusia són una cosa de bojos", apunta en aquest vídeo. Les imatges han desencadenat la polèmica a la població.

El portaveu del grup municipal socialista, José Luis Amérigo, ha assegurat que aquestes publicacions han suposat un "escàndol" al poble, on, afirma, hi ha una gran "preocupació per la imatge, dolenta i injusta", que es trasllada d'aquesta localitat del llevant d'Almeria.

"Crec que el regidor ha de deixar l'acta i anar-se'n de l'Ajuntament, el PP ha de donar explicacions i prendre mesures a tots els nivells. La imatge d'un sicari, reconegut per estar implicat en l'assassinat de més de 2.000 persones, no ha de ser la de Carboneras", ha dit.

Per la seva banda, el regidor ha explicat en declaracions a Efe que els vídeos de Popeye els ha aconseguit a través d'un amic advocat que havia de representar l'exsicari, i que li va proposar aquesta possibilitat perquè Popeye "movia molta gent" a les xarxes socials.

"Divendres vaig rebre els vídeos i els vaig ensenyar als meus cambrers. No sabia ni qui era i em van explicar que el veien a Netflix. Els vaig posar al meu perfil privat de Facebook. És un vídeo privat per promocionar Carboneras", ha relatat.

Ha postil·lat que "com a regidor" s'adona que Popeye "no és la persona idònia per vendre la imatge del municipi pel que ha fet en el passat", però sosté que "en cap moment hi ha hagut mala intenció".

"Ho he fet amb tota la bona fe del món, com a carboner, com a regidor i com a empresari perquè es coneguin la gastronomia, la gamba vermella i les platges de Carboneras. No he volgut tacar en cap moment la imatge del municipi", ha afegit.

stats