Societat 02/01/2019

La policia busca el conductor que va fugir després d'atropellar un home a Barcelona

La Guàrdia Urbana demana ajuda per localitzar l'amo d'un monovolum de color fosc

Ara
2 min
Agents de la Guàrdia Urbana poc després de l'incident a les Rambles / MARC ROVIRA

BarcelonaLa Guàrdia Urbana busca un conductor que va fugir després d'atropellar un vianant de 25 anys la matinada de Cap d'Any a Barcelona. El noi està en estat crític a l'Hospital Clínic de Barcelona a causa de les ferides.

Els fets van passar dimarts a la 1.45 de la nit, a l'avinguda Diagonal amb rambla de Catalunya. La Guàrdia Urbana ha demanat la col·laboració a la ciutadania per localitzar el conductor d'un monovolum de color fosc, i ha animat els testimonis de l'accident a trucar al 112.

Segons la investigació, el vehicle –que no es pot confirmar que sigui un monovolum Ford com es deia inicialment– va atropellar la víctima al pas de vianants de Via Augusta amb Diagonal i al fugir va avançar per la Diagonal i, des del carril central, va girar cap a la rambla de Catalunya. Va accedir aleshores a la part central, la zona reservada per a vianants, per on va circular uns quants metres. No va causar més desperfectes perquè les terrasses estaven tancades. Després va girar, sembla, pel carrer Rosselló.

En declaracions a Europa Press, el subcap de la Unitat d'Investigació i Prevenció de l'Accidentalitat de la Guàrdia Urbana, David Vázquez, ha explicat que ja compten amb una desena de testimonis fiables que han pogut aportar informació important, i confien en poder obtenir més testimoniatges: "La resposta ciutadana ha sigut brutal".

Vázquez ha explicat que ja han pogut veure el vehicle en la filmació de seguretat d'un edifici de la zona, encara que no se'n pot distingir la matrícula, i ha llançat una crida a comerços, establiments i edificis perquè revisin les seves filmacions i els aportin imatges. A més, ha demanat al conductor i a la resta d'ocupants del vehicle que va atropellar el noi perquè col·laborin en la investigació i vagin a la Policia com un "acte d'humanitat". Ha explicat que el ferit continua ingressat greu a l'hospital i que hi ha una família que necessita saber "què li ha passat".

Vázquez ha detallat que "tot indica que l'atropellament va ser totalment involuntari" i que es va deure a una imprudència, per la qual cosa es barregen hipòtesis com que l'autor conduís sota els efectes de l'alcohol o les drogues, o sense carnet.

Sobre el nombre de passatgers que anaven al cotxe, Vázquez ha indicat que els testimonis en donen versions diferents a causa que els fets van tenir lloc de matinada i que el cotxe va enlluernar amb els llums els qui el van veure venir de cara. Els investigadors han comprovat les bases de dades de denúncies de vehicles sostrets per si el cotxe era robat, però de moment no hi ha coincidències.

stats