Societat 11/07/2019

La policia vol expulsar una dona que va denunciar una agressió

La jove va acudir a la comissaria per denunciar els fets, moment en el qual van comprovar que la seva situació era irregular

Daniel Martín
2 min
Sis detinguts per captar noies verges per a trobades sexuals

ValènciaUna noia nascuda a Hondures que va arribar a Espanya fugint de les bandes criminals podria ser obligada a tornar al seu país després que la policia li obrís un expedient d’expulsió el 3 de maig, quan va anar a una comissaria de la localitat de Xirivella, a tocar de València, per denunciar una agressió. En concret, la presumpta víctima i un amic seu haurien sigut agredits per l’arrendador del pis on residia el segon. Primer el propietari els hauria retret a crits que consumien massa electricitat, després hauria exigit al noi que fes fora “la puta vagabunda d’aquí” i, finalment, els hauria agredit i amenaçat amb dos ganivets.

Segons el relat de l’ONG València Acull, que juntament amb altres entitats l’estan assessorant, la noia va acudir a la comissaria per denunciar els fets, moment en el qual les forces de seguretat van comprovar que la seva situació era irregular i van iniciar el procediment d’expulsió.

L’actuació de les forces de seguretat ha generat el rebuig d’ONGs i formacions polítiques del País Valencià com Podem, que ahir van presentar a les Corts una proposició no de llei per reclamar al ministeri de l’Interior que paralitzés el procés i donés instruccions als cossos de seguretat perquè no obrissin expedients d’expulsió a persones que van a denunciar un delicte, “tal com ja es fa amb les víctimes d’explotació sexual, laboral i de violència de gènere”.

Des de la Delegació del govern espanyol al País Valencià van subratllar que a Interior són coneixedors de la problemàtica i que desitjarien resoldre-la, però van recordar que la potestat per canviar la norma recau en el Parlament. “Mentrestant, les forces de seguretat han de complir la llei i incoar expedients d’expulsió sempre que es troben amb persones en situació irregular”, van remarcar. L’expedient d’expulsió de la jove podria ser arxivat si ella demostra disposar d’arrelament o si és acceptada com a demandant d’asil.

stats