Societat 08/08/2013

La policia intervé un milió d'euros procedent del tràfic de drogues a Tarragona

La Guàrdia Civil ha detingut quatre persones i ha intervingut immobles i vehicles d'alta gamma en el marc d'una operació contra el blanqueig de capitals

Acn
1 min

BarcelonaLa Guàrdia Civil ha detingut quatre persones acusades d'haver blanquejat capital procedent de la venda de cocaïna al litoral tarragoní i n'ha acusat tres més. Els detinguts repartien els diners de la venda de la droga mitjançant la tècnica del 'pitufeo', que consisteix en petits ingressos a múltiples comptes en oficines diferents, i un gestor d'inversions canalitzava els fons cap a productes financers coneguts com a 'derivats'. A més, utilitzaven els familiars com a testaferros per posar a nom seu vehicles, cases i comptes bancàries obtinguts amb els beneficis de la droga.

En l'operació s'han bloquejat 39 comptes bancaris, sis immobles, un habitatge, cinc vehicles i fons no justificats. Entre les propietats intervingudes, hi ha un luxós xalet situat al Baix Camp, sis immobles valorats aproximats en 579.0112 euros, un habitatge valorat en 407.250 euros, cinc vehicles de mitjana i alta gamma i fons no justificats per valor de 1.057.542 euros.

El grup venia la cocaïna als locals d'oci nocturn del litoral de Tarragona i els agents van intervenir fins a deu quilos de cocaïna a Reus. El cap de la xarxa, que portava un alt nivell de vida, utilitzava familiars seus per posar els vehicles, cases i comptes bancaris obtinguts gràcies als beneficis de la droga al seu nom.

Les diligències i els detinguts van ser posats a disposició del jutjat d'instrucció número 3 de Reus.

stats