Societat 12/01/2017

La Policia Nacional desarticula un grup de traficants d'armes amb 8.000 pistoles i fusells

Un dels punts on s'han fet detencions és Olot, però el taller era a Biscaia

Ara
1 min
Foto 3

BarcelonaLa Policia Nacional espanyola ha desarticulat una organització criminal que es dedicava al tràfic d'armes internacional en una operació on s'han confiscat 8.000 armes de guerra, entre pistoles i armes llargues, segons afirma en un comunicat de premsa. L'operació "té origen" en el seguiment que els investigadors van fer de les armes utilitzades el 24 de maig del 2014 al museu jueu de Brussel·les, en què hi va haver quatre morts.

El cos policial afirma que els detinguts –quatre homes i una dona– compraven armes de guerra inutilitzades, de les que es venen com a antiguitats o per exposar, les reparaven i les revenien a organitzacions terroristes i de delinqüència organitzada. El taller era a Getxo (Biscaia), però també s'han fet detencions i escorcolls a Olot, Liendo (Cantàbria) i Galdakao (Biscaia).

El grup feia servir una empresa legal dedicada a vendre material esportiu per camuflar l'activitat real. A l'atemptat de París del 7 de gener del 2015 contra 'Charlie Hebdo' es van fer servir armes modificades per tornar-les a fer funcionar amb el mateix sistema, comprades en una armeria eslovaca.

stats