Societat 06/08/2019

Un pop gegant, el nou espai de joc a Sant Andreu

El Parc de la Pegaso estrenarà divendres l'estructura que s'ha dissenyat amb participació d'escolars

Ara
2 min
Un pop gegant: el nou espai de joc a Sant Andreu

BarcelonaUn pop gegant amb tobogans a les potes, telescopis als ulls, zones per escalar i miralls. És l'estructura de joc que s'inaugurarà aquest divendres al Parc de la Pegaso de Sant Andreu, a Barcelona. Es tracta d'un dels cinc grans elements de joc singular que l'Ajuntament té previst instal·lar en diferents punts de la ciutat amb l'objectiu de fer-la més atractiva als ulls dels més petits. Durant aquest any també se n'obriran als Jardins de la Indústria, a l’Eixample (la instal·lació va començar al juny) i al Parc Central de Nou Barris. A finals d'any començarà la implantació d’altres jocs a l'avinguda Meridiana, al districte de Sant Martí. El 2018 ja es va instal·lar un espai de joc singular a la plaça del Sol, a Gràcia.

El pop gegant s'ha dissenyat amb la participació de nens i nenes de les escoles de l'entorn del parc, segons han explicat avui en una visita prèvia a la posada en marxa de la instal·lació l'alcaldessa accidental, Janet Sanz, i la regidora de Sant Andreu, Lucía Martín. Sanz ha recordat que aquesta àrea de jocs infantils s'emmarca en el Pla del Joc a l'Espai Públic, que vol fer de Barcelona "una ciutat plenament jugable".

Aquest tipus d'estructures de grans dimensions i diferents de les que s'instal·len de manera habitual als parcs de la ciutat s'han inspirat en les que hi ha en altres ciutats, com Berlín, i se sumen a altres mesures impulsades pel govern municipal com ara evitar "criminalitzar" els jocs amb pilota, com ha recordat Sanz.

Martín ha celebrat que la zona de joc hagi comptat amb la participació de nens d'escoles de l'entorn, i ha explicat que ells volien que tot el Parc de la Pegaso fos una zona per jugar, una idea amb la qual ha dit que treballaran. Hi han participat 173 alumnes de cinquè i sisè de primària de les escoles Congrés-Indians, Pegaso i Turó Blau.

Joc accessible

L'objectiu d'aquestes àrees de joc infantil singulars és estimular l'activitat lúdica a l'aire lliure dels nens i fomentar també la vida comunitària i la convivència a l'espai públic, i tots ells s'han dissenyat tenint en compte l'accessibilitat. El nou joc del Parc de la Pegaso inclou una rampa i un accés pensat per a nens amb dificultats de mobilitat, que podran baixar per una rampa més ampla i elevada que faciliten pujar des d'una cadira de rodes i comunicar-se amb nens a l'interior de l'estructura mitjançant un sistema de veu.

stats