Societat 16/07/2015

Els personatges de Port Aventura visitaran els pacients de Sant Joan de Déu

L'Hospital construirà una zona de jocs per als nens hospitalitzats en col·laboració amb Port Aventura

Acn
2 min
Una nena rep la visita de dos dels personatges de Barri Sèsam a l'Hospital Sant Joan de Déu.

BarcelonaLa Fundació Port Aventura i l'Hospital Sant Joan de Déu han presentat aquest dijous tres projectes per millorar l'experiència hospitalària dels nens, entre els que hi consten la construcció d'una zona de jocs al perímetre exterior del recinte, la visita de personatges de Port Aventura als pacients ingressats i un "pack d'alta" amb dues entrades al parc temàtic per a les famílies hospitalitzades. Aquests projectes se sumen a la col·laboració de la Fundació Port Aventura en la construcció d'una de les millors UCI pediàtriques d'Europa, que multiplicarà per 4 la seva superfície actual. Els projectes estan dotats de 3 milions d'euros i és la donació privada més gran que l'hospital ha rebut fins ara.

Pel que fa a la zona de jocs, es preveu la construcció d'un parc infantil amb tobogans, gronxadors i altres jocs que envoltarà dos dels edificis de l'hospital. La zona estarà dividida en els mateixos 5 àmbits que el parc temàtic: Mediterrània, Polinèsia, Xina, Mèxic i Far West. De moment, el projecte està en fase de disseny i l'inici de la construcció es preveu durant el primer trimestre de 2016.

Els pacients rebran periòdicament la visita dels personatges de Port Aventura, com Woody l'ocell boig o els personatges de Barri Sèsam Elmo, Coco o el Monstre de les Galetes. A partir d'aquest dijous també s'ha començat a repartir el "pack d'alta" a aquells pacients que abandonen l'hospital un cop recuperats, que consisteix en unes polseres de record, un petit joc i dues entrades per al parc temàtic. Segons el centre hospitalari, aquest pack permet "aportar al nen una meta especial vinculada a l'alta mèdica".

Amb la col·laboració, es preveu dotar el centre amb la tecnologia d'última generació per garantir una millor atenció als pacients. A més, les habitacions dels pacients passaran a ser individuals i així es facilitarà que les famílies puguin tenir més privacitat. Alhora, els acompanyants també tindran un espai de descans i una zona de tocador.

stats