SANITAT
Societat 25/03/2014

Fa temps que ets en una llista d'espera? Explica'ns-ho

Més de 181.000 persones esperen per operar-se d’alguna intervenció no urgent. Busquem testimonis que es trobin en aquesta situació. Ens pots escriure a societat@ara.cat

Ara
1 min
Recursos limitats Diversos pacients esperen  el seu torn de visita mèdica  en una de les sales de l'Hospital Vall d'Hebron  de Barcelona.

BarcelonaMés de 181.000 persones esperen per operar-se d’alguna intervenció no urgent. L’any 2010 eren gairebé 153.000. Les llistes d’espera no paren de créixer, sobretot les de les 14 intervencions en garantia, és a dir, les que tenen un temps màxim d’espera de sis mesos, com ara les operacions de cataractes, varius i pròtesi de maluc.

Pel que fa a les proves diagnòstiques, la llista s’ha escurçat i el temps mitjà d’espera s’ha reduït en cinc dies, però ha crescut el temps d’espera per fer algunes proves, com ara les mamografies, que han passat de 44 a 49 dies.

A l'ARA busquem persones que es trobin en llista d'espera per a operar-se o per fer-se alguna prova diagnòstica i que vulguin explicar el seu cas. Ens podeu a escriure a societat@ara.cat

stats