Societat 24/09/2013

El PP balear aprova el decret llei per aplicar la limitació del català a l'escola

El joc de mans legislatiu per esquivar la suspensió judicial del TIL ha tirat endavant al Parlament de les Illes només amb els vots dels populars. L'oposició hi ha votat en contra

Q. Torres / Ara Balears
1 min

PalmaEl decret llei per aplicar el tractament integrat de llengües (TIL) s'ha aprovat aquest dimarts a la tarda al Parlament balear només amb el suport dels diputats del PP, mentre que els partits de l'oposició, el PSIB i MÉS, hi han votat en contra. El diputat Antoni Pastor –exmembre del PP i ara al grup mixt i vicepresident del PI– no ha votat perquè no ha anat al ple.

Bauzá no ha participat en el debat del decret, tot i que sí que ha parlat del TIL durant el ple, mentre que la consellera d'Educació, Joana Maria Camps, s'ha encarregat de defensar-lo. "El decret del TIL no està en discussió, és plenament vigent i s'aplicarà el 2013", ha sentenciat, sense deixar cap escletxa a la negociació per evitar-ho.

Els portaveus de l'oposició, Francina Armengol i Biel Barceló, han reclamat insistentment la retirada del TIL i Armengol ha fet una crítica molt sentida contra l'actitud del Govern Balear. Mentre que els diputats populars s'han aplaudit a ells mateixos després que cada un d'ells s'hagi aixecat per votar 'sí' al decret, els membres del públic que portaven camisetes verdes els cridaven "dimissió". També els han escridassat a la sortida de la cambra. Els diputats de l'oposició i els verds, en canvi, s'han aplaudit mútuament al final de la sessió.

stats