Societat 16/09/2015

Un acte del PP obliga a reubicar una diada castellera a Badalona

La primera Diada Groga comença amb mal peu en veure's forçada a canviar d'emplaçament seguint les ordres de la Junta Electoral

Efren Garcia
2 min
Quatre de set amb agulla de la Colla Micaco. CASTELLERS DE BADALONA

BadalonaUn acte electoral del Partit Popular de Catalunya força el canvi d'ubicació de la primera Diada Groga que tindrà lloc el proper dissabte 19 de setembre a Badalona amb la participació de cinc colles castelleres. La formació local, que fa tres mesos que havia reservat l'espai, s'ha vist obligada a reubicar l'actuació a última hora obeint un ordre de la Junta Electoral.

Els Castellers de Badalona organitzen enguany la primera trobada de colles castelleres que fan servir el color groc a les seves camises. A banda de la colla local, està previst que hi prenguin part els Bordegassos de Vilanova, els Castellers de Castelldefels, els Castellers de Santpedor i els Castellers de Solsona. L’actuació castellera, que ha estat batejada amb el nom de Diada Groga, havia de celebrar-se a la plaça Trafalgar, ubicada al barri de Llefià, però s'haurà de traslladar a la plaça dels Països Catalans, seguint les ordres de la Junta Electoral.

El Partit Popular de Catalunya, liderat per l'exalcalde de la ciutat, Xavier García Albiol, ha programat un acte al mateix espai el dia 20 i ha demanat a la Junta Electoral poder fer ús de la plaça el dia abans per fer els preparatius pertinents. Si bé la colla castellera ha fet públic al seu espai web que ha realitzat les gestions pertinents amb amb el Partit Popular per intentar arribar a un acord que faci compatibles les dues activitats, finalment no ha estat possible i s'ha vist obligada a desplaçar l'exhibició a la plaça dels Països Catalans.

La Colla Micaco ha mostrat el seu malestar amb la decisió i ha lamentat profundament no poder realitzar la trobada en un barri amb el qual afirmen que hi mantenen una estreta relació. Així mateix han volgut aprofitar el seu comunicat per agrair la col·laboració de la Comissió de Cultura de Llefià i de l'Ajuntament de Badalona, governat actualment per Guanyem Badalona gràcies a una coalició entre diverses formacions polítiques.

stats