Societat 19/08/2019

Precinten el pop infantil del Parc de la Pegaso després d'un acte vandàlic

El consistori també instal·larà un tendal i plantarà arbres per evitar que alguns punts cremin

Ara
2 min
Un pop gegant: el nou espai de joc a Sant Andreu

BarcelonaEl joc del pop gegant del Parc de la Pegaso no ha començat amb bon peu. No té ni quinze dies de vida i el consistori ja ha hagut de fer front a diverses queixes. Primer els infants van denunciar que el sol feia que part del material cremés, cosa que fonts municipals ja es van comprometre a corregir. El dissabte passat, els Bombers també van haver d'intervenir perquè un dels ulls de l'animal havia patit un acte vandàlic i havia quedat mal fixat, expliquen fonts municipals. Van acordonar la zona i van despenjar l'element en qüestió per evitar danys majors. Ara la brigada de manteniment de jocs infantils municipals arreglarà la peça i l'assegurarà.

Es preveu que un cop fetes aquestes tasques, l'estructura –que té un pressupost superior al milió d'euros i va començar a funcionar el 9 d'agost– pugui reobrir, tot i que encara no hi ha terminis. De cara a la tardor està previst instal·lar un tendal per cobrir part dels tobogans que més cremen quan escalfa el sol d'estiu a la zona. De moment, un gran cartell penjat en els punts més calents adverteix que no s'utilitzin durant determinades hores, les de més calor. Fonts municipals asseguren, però, que els dos treballs són independents i que, tot i que sense zona d'ombra, el pop reobrirà quan s'hagi arreglat l'ull vandalitzat.

Davant les primeres queixes dels infants, el primer tinent d'alcaldia, Jaume Collboni, ja va reconèixer que aquestes noves instal·lacions poden implicar problemes d'ús que requereixin correccions.

El pop del Parc de la Pegaso és un dels cinc grans elements de joc singular que l'Ajuntament té previst instal·lar en diferents punts de la ciutat amb l'objectiu de fer-la més atractiva als ulls dels més petits. El 2018 ja es va instal·lar un espai de joc singular a la plaça del Sol, a Gràcia. Durant aquest any també se n'obriran als Jardins de la Indústria, a l’Eixample (la instal·lació va començar al juny) i al Parc Central de Nou Barris; i a finals d'any començarà la implantació d’altres jocs a l'avinguda Meridiana, al districte de Sant Martí.

stats