Societat 14/08/2014

"Gràcia és casa vostra si respecteu feina i tradició": el pregó dóna el tret de sortida de les festes

L'expresident de la Fundació Festa Major de Gràcia, Ricard Estruch, reivindica la feina feta i demana consens entre els veïns

N. M.
2 min
El pregoner de les festes de Gràcia, Ricard Estruch, en el moment del discurs

Barcelona"Gràcia és casa vostra si respecteu feina i tradició". Amb aquest missatge ha volgut iniciar les festes de Gràcia d'enguany el pregoner i expresident de la Fundació Festa Major de Gràcia, Ricard Estruch. L'expresident, acompanyat de l'alcaldessa accidental i regidora del barri, Maite Fandós, ha volgut reivindicar la feina de tots els veïns que treballen durant tot l'any perquè es puguin celebrar aquestes emblemàtiques festes. "He volgut homenatjar els veritables herois de la festa, aquells que atresoren els valors del voluntariat, l'anonimat i el sacrifici", ha expressat.

Estruch ha apel·lat el sacrifici i la voluntat d'entesa de tots els veïns que fan possible la festa. "Encara queda molta feina per fer i no s'aconseguirà si tothom no sacrifiquem una mica les nostres prioritats individuals i si no deixem de mirar-nos el melic i vetllem per la salut global de la festa major". En aquest sentit, el pregoner ha afegit que "fer festa major no és competir a veure qui porta a més grups musicals" sinó que "demana a crits, consens i que les activitats que es desenvolupen sota els seus sostres engalanats, siguin dignes i participatives, i respectades per tothom i a la inversa".

Estruch ha fet un repàs de tots els anys que ha viscut a Gràcia, i ha ressaltat els valors i els trets significatius que té el barri. "Sóc gracienc i encara sóc d'aquells que quan surto de la Vila per anar a la Rambla, al port, a l'Eixample, o a Montjuic, dic que vaig a donar un tomb per Barcelona", ha defensat. També ha parlat de l'esperit de voluntariat que tenen els catalans, i conseqüentment, els graciencs. "Una de les grans virtuts del catalans, dels barcelonins i dels graciencs és la seva disposició al voluntariat. És evident i reconegut que sense la gent, aquella que no busca protagonisme, la que regala feina i il·lusió, res no seria possible. Ho sabem bé, perquè Gràcia n'és el principal paradigma", ha afirmat.

stats