Homofòbia

Presó per a dos dels detinguts per l'agressió homòfoba a la platja del Somorrostro

El tercer detingut està en mans de la Fiscalia de Menors

ARA
2 min

BarcelonaL'augment de les agressions homòfobes en els últims mesos ha fet activar totes les alarmes de les entitats i institucions. Un dels atacs més greus va ser la pallissa a dues parelles gais a la platja del Somorrostro de Barcelona a finals de maig. Els responsables van utilitzar una violència "desmesurada", en paraules dels Mossos d'Esquadra, cap a les víctimes, una de les quals va acabar inconscient a l'hospital i va perdre algunes dents. Aquest divendres el jutge que porta el cas ha enviat provisionalment a la presó dos dels detinguts.

L'altre arrestat és menor d'edat –té 17 anys– i la Fiscalia de Menors se n'ha fet càrrec. La policia catalana continua buscant també el quart agressor, que encara no està identificat.

"Va ser una agressió absolutament gratuïta, sense cap discussió ni provocació prèvia", recordava el comissari Joan Carles Molinero, portaveu dels Mossos fa dos dies, quan el cos feia pública la detenció dels tres homes. Els Mossos no tenen cap dubte de la motivació homòfoba de l'atac. Les dues parelles gais estaven amb una altra parella heterosexual, que no va ser agredida. Els detinguts van insultar, amenaçar i escopir les víctimes per la seva orientació sexual i després van agredir-les físicament. La pitjor part se la va emportar un dels homes, a qui un dels atacants va clavar una puntada de peu a la cara que el va deixar inconscient. El van traslladar a l'hospital, on el van operar per una fractura a la mandíbula i va perdre algunes dents.

A l'hora de decretar l'entrada a presó, els jutges tenen en compte la gravetat del delicte comès i el risc de fugida i de reiteració delictiva. Un dels arrestats, de 26 anys –que seria l'autor de la puntada a la cara a la víctima ferida més greu–, té antecedents policials, entre ells per una altra baralla, tot i que en aquest cas sense motivació homòfoba. Els Mossos, però, descarten que els arrestats formessin part d'un grup extremista.

stats