Agressió homòfoba múltiple a la platja de Barcelona

Operen una de les víctimes després de perdre gairebé totes les dents

Ara
2 min
La platja del Somorrostro de Barcelona, al punt on es va trobar el cos de la dona

BarcelonaDues parelles d’homes gais van patir dissabte a la nit una pallissa homòfoba a la platja del Somorrostro de Barcelona. L’agressió múltiple va ser cap a les 22.00 h i els Mossos d’Esquadra ja han obert una investigació després d’haver rebut la denúncia, però encara no han trobat els responsables ni han pogut fer detencions. Segons ha avançat el digital Tot Barcelona, les víctimes estaven parlant amb altres amics tranquil·lament a la platja quan va irrompre un grup de joves “molt violents” que els van escopir, els van insultar amb frases com “maricons de merda” i els van amenaçar.

Els agressors, que els han descrit com si tinguessin al voltant d’uns 30 anys, van començar a donar cops de puny i puntades de peu a les dues parelles d’homes gais. Una de les víctimes ha patit ferides de gravetat, amb diversos hematomes i una fractura maxil·lar. L’han hagut d’operar quirúrgicament després d’haver perdut gairebé totes les dents. Els altres tres homes han patit contusions.

El president de l’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH), Eugeni Rodríguez, ha explicat que aquesta pallissa no ha sigut l’única agressió homòfoba del cap de setmana a Barcelona, perquè dissabte al matí un jove gai va denunciar ferides lleus a la mà per una puntada de peu al barri de Gràcia i a la nit, a les 21.00 h, a prop de L’Auditori es va increpar un altre jove gai, a qui van cridar “maricon de merda” abans d’agredir-lo físicament. “És una espiral homòfoba a la qual no estem acostumats”, ha alertat Rodríguez en declaracions a l’ACN.

“Absoluta impunitat”

Davant les tres agressions, Rodríguez ha lamentat que els autors “han actuat amb absoluta impunitat”. “Exigim màxima contundència a totes les administracions. Estic absolutament aterrat”, ha dit, alhora que condemnava aquesta violència “extrema” en què es veu una successió “molt perillosa de LGTBI-fòbia”. Per acabar, Rodríguez ha avisat de la por que sent el col·lectiu després que aquest any ja s’hagin registrat més de setanta incidents homòfobs a Catalunya.

stats