Societat 17/12/2019

Presó permanent revisable per a l'assassí de Diana Quer

El jutge ha tingut en compte l'existència del delicte sexual, com va dir el jurat popular, per fixar la pena més alta que existeix

Ara
2 min
L'assassí confés de Diana Quer, José Enrique Abuin, el Chicle, durant la seva declaració al judici.

BarcelonaL'assassí confés de Diana Quer ha sigut condemnat a la pena més alta que preveu el codi penal espanyol: presó permanent revisable. Tal com va determinar el veredicte del tribunal popular, el jutge de l'Audiència Provincial de la Corunya ha considerat José Enrique Abuín, el Chicle, culpable d'un delicte d'assassinat amb traïdoria i d'un delicte contra la llibertat sexual amb l'atenuant de confessió.

La sentència arriba després que el 30 de novembre el tribunal del jurat declarés culpable Abuín de segrest, agressió sexual "indeterminada" i assassinat amb traïdoria per haver amagat l'acció criminal contra la llibertat sexual. El Chicle, que va asseure's al banc dels acusats durant les 11 jornades que va durar el judici, va admetre llavors que sí que havia matat la noia, que aleshores tenia 18 anys, quan tornava cap a casa després de sortir durant les festes d'A Pobra, una localitat de Galícia.

Com és habitual en aquest tipus de sentències, el jutge també li ha imposat deu anys de llibertat vigilada a partir del moment que surti de la presó, si és que en una revisió s'acabés acordant la seva excarceració.

La sentència prohibeix a Abuín acostar-se a una distància inferior als 1.000 metres dels pares i la germana de la víctima, tant de casa com de la feina o de qualsevol lloc on siguin, i també té prohibit comunicar-se amb ells per qualsevol mitjà. Tot plegat mentre duri la pena i, en qualsevol cas, fins que hagin passat 10 anys des de la conclusió. L'Audiència també l'obliga a indemnitzar cadascun dels progenitors de Diana Quer amb 130.000 euros i amb 40.000 euros la germana de la víctima.

Culpable tres anys després

La condemna arriba més de tres anys després que es perdés la pista de la jove madrilenya. Quer va desaparèixer l'agost del 2016 i no va ser fins al desembre del 2017 quan el Chicle, que va ser detingut per una altra presumpta agressió a una dona, va confessar que havia matat la jove de 18 anys i va portar la policia fins al pou on s'havia desfet del cos.

stats