Societat 15/02/2021

Presó per a dos agents de la Policia Nacional que van agredir un home i la seva filla de 14 anys a Linares

L'acció dels agents, fora de servei, va desencadenar protestes al carrer que van acabar amb càrregues policials

ARA
1 min
Un moment de l'agressió de dos agents de la policia a Linares a un pare i la seva filla de 14 anys

BarcelonaLa titular del jutjat número 3 de Linares, a Jaén, ha ordenat l'ingrés a la presó d'un agent i un subinspector de la Policia Nacional que van ser detinguts divendres per agredir, quan estaven fora de servei, un home al mig del carrer i la seva filla de 14 anys. Tant l'agent com el subinspector es van negar a declarar davant dels seus companys de la policia per uns fets que van passar a la terrassa d'un bar i que diversos vianants van enregistrar amb el mòbil. 

L'home ferit pateix lesions a la cara i ahir va haver de tornar a ser ingressat a l'Hospital San Agustín del municipi per problemes a al còrnia. La menor va quedar ferida de menys gravetat.

Als agents se'ls va retirar l'arma i la placa el mateix dia de l'agressió i ahir la Policia Nacional va informar que els ha obert un expedient disciplinari i que se'n derivaran sancions.

Manifestació de rebuig

Les imatges de l'agressió van provocar una resposta de rebuig de moltes persones, que es van concentrar a les portes del jutjat de Linares per condemnar els fets. Per aquest motiu, la jutge va decidir traslladar els agents, que havien de declarar en aquestes dependències, fins a Jaén perquè ho fessin per videoconferència.

Dissabte al vespre les protestes per l'agressió dels dos agents van continuar als carrers amb centenars de persones. La manifestació va acabar amb càrregues policials contra un grup de manifestants i molta tensió i diversos ferits. El balanç de la policia van ser 13 manifestants detinguts, dos d'ells menors, que ja estan en llibertat.

stats