ENSENYAMENT
Societat 04/05/2011

Més de 71.000 nens de 6è de primària posen a prova les seves competències

Arrenca l'avaluació externa de l'últim curs de primària a 2.101 escoles de Catalunya. Entre avui i demà s'avaluarà les competències bàsiques dels nens de 12 anys en català, castellà, anglès i matemàtiques

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaUn total de 71.387 nens i nenes de 12 anys se sotmeten avui a les proves de 6è de primària, que per tercer any consecutiu avaluaran les competències bàsiques en llengua catalana, llengua castellana, llengua anglesa i matemàtiques dels alumnes que l'any vinent comencen l'educació secundària obligatòria (ESO). Un total de 2.101 centres de tota Catalunya faran avui les proves de català i matemàtiques i demà les de castellà i anglès.

Els resultats d'aquestes proves, que elabora el departament d'Educació i que serveixen per situar el nivell de cada centre respecte de la mitjana catalana, han detectat fins ara un nivell encara massa baix en general en l'expressió escrita i la resolució de problemes matemàtics, segons l'Associació d'Inspectors d'Educació de Catalunya. Són inspectors els qui presideixen les 79 comissions d'avaluació que organitzen aquestes proves.

L'examen a cada centre l'imparteixen i el vigilen mestres d'un altra escola, que alhora corregiran les proves anònimes dels alumnes d'un altre centres escolar, que no serà ni el seu ni aquell on han realitzat la prova. Els resultats arribaran a l'escola al juny, quan les famílies rebran també els resultats individuals de cada nen. La novetat d'enguany és que aquests resultats personals inclouran un informe més detallat de l'alumne.

stats