Societat 10/07/2019

Les primeres cessions en el full de ruta compartit del govern Colau-Collboni

Maria Ortega
1 min
Colau i Collboni saludant-se a la galeria gòtica de l'Ajuntament de Barcelona

BarcelonaMobilitat

Hi ha acord per enllaçar el tramvia i per reduir la velocitat a 30 km/hora en més carrers, però no es concreta, com feia Colau en campanya, que serà en el 75% de les vies.

Verd

Es manté l’aposta per pacificar un de cada tres carrers a l’Eixample i per ampliar les superilles, malgrat que el PSC en volia revisar el model.

Residus

Es planteja una prova pilot de devolució d’envasos, una taxa de recollida de residus i l’aplicació del porta a porta a tots els barris on sigui possible.

Habitatge

El PSC exigia tornar al ritme de construcció de mil pisos públics anuals i l’acord ho recull. També augmentar la reserva del 30% en noves promocions als barris pressionats.

Turisme

L’acord obre la porta a revisar el pla de regulació d’allotjaments turístics per permetre la reforma d’hotels al centre si no augmenten capacitat.

Educació

El PSC va prometre 35 noves escoles bressol municipals i l’acord amb els comuns ho recull, però amb el matís que les que es faran aquest mandat seran una desena.

Seguretat

Comuns i PSC van prometre reforços a la Guàrdia Urbana i van reclamar més efectius de Mossos. S’ha acordat convocar 1.000 places a la Urbana i demanar 600 mossos.

Funerària

El PSC no va donar suport al projecte de funerària pública com es plantejava el mandat passat i no el portava al programa, però s’obre a buscar consensos per fer-la.

stats