Societat 26/02/2016

Un segon professor dels Maristes confessa tocaments a antics alumnes

El docent explica a 'El Periódico' que va fer "alguns tocaments" als genitals dels nens quan acudien a la seva taula

Ara
1 min
Façana dels Maristes de l'Eixample

BarcelonaUn segon professor d'un col·legi dels Maristes –l'ubicat a l'Eixample– ha confessat a 'El Periódico' haver comès tocaments a antics alumnes del centre entre els anys 70 i 90. El professor, A.E., que fa anys va abandonar el centre i viu ara al seu poble natal del País Valencià, ha reconegut que va fer "alguns" tocaments als genitals als seus alumnes quan els cridava a la seva taula. Els menors tenien entre 7 a 10 anys.

En conversa telefònica amb els periodistes, A.E. assegura que llavors sentia "una espècie d'atracció" cap als menors i que voluntàriament va optar per "deixar-ho estar". "No em van fer fora del col·legi. Me'n vaig anar jo per aquest problema, que era superior a les meves forces", ha expressat.

"Jo no creia que hagués fet res"

L'exdocent afegeix que una vegada "va passar un cas d'aquests amb un menor, però no va ser res especial". "Jo no creia que hagués fet res, però un pare es va queixar, bé, va dir que hi havia hagut algun tocament i això. Però jo no considerava que això fos un tocament, i per això ho vaig deixar tot. Perquè em vaig dir, a veure si ara per qualsevol cosa...".

Tres exalumnes del col·legi dels Maristes de La Immaculada, al districte de l'Eixample de Barcelona, han relatat a 'El Periódico' els abusos sexuals als quals els va sotmetre un professor quan tenien entre 7 i 10 anys, entre els anys 70 i 90.

stats