Societat 13/07/2017

Els professors associats d'educació de la UB alerten que les classes de setembre estan en perill

Denuncien que podria no haver-hi prou professors per a tots els alumnes si s'aplica estrictament la normativa

Núria Martínez
1 min
Un grup de mestres preparant l’inici de curs en una escola

BarcelonaSOS dels professors associats de la Facultat d'Educació de la Universitat de Barcelona (UB). Els docents creuen que, si s'aplica estrictament la normativa de la Generalitat, a partir de setembre podria no haver-hi prou professors per a tots els alumnes matriculats.

El cas és que, segons els docents, el rectorat va ordenar fa unes setmanes que els professors associats no signessin actes, no coordinessin assignatures, no les impartissin sense compartir la docència amb un professor permanent i no dirigissin treballs de final de grau o màster que suposessin més d'un 10% del seu encàrrec docent. "Si acatem la instrucció amb totes aquestes mesures no podrem començar el curs 2017-2018 el proper setembre", expressen els docents en un comunicat. En la mateixa línia, asseguren que "aquest bloqueig no és el resultat d'una vaga, sinó del compliment estricte de la llei". "El professorat associat de la facultat doncs, assumirà la instrucció i provocarà la paràlisi del curs", insisteixen.

Segons els docents, el 72% del professorat té un contracte temporal i, per tant, el compliment de la instrucció es fa "impossible", ja que el professorat permanent "no vol sortir del marc legal i no pot assumir totes les tasques que els associats han deixat de fer" per les instruccions.

Davant d'aquests fets, els docents reclamen que s'apliqui la taxa de contractació del 100% per a la facultat d'educació. A més, demanen que s'apliqui el pla de xoc d'estabilització del professorat i que es consideri la possibilitat de crear o recuperar noves figures contractuals (associats a temps complet, col·laboradors o ajudants), entre d'altres demandes.

Tot i les crítiques, els docents mostren el seu suport a l'equip deganal de la facultat davant les negociacions amb l'equip rectoral i amb la direcció general d'Universitats (DGU).

stats