Societat 20/11/2012

El promotor de la festa del Madrid Arena queda en llibertat amb càrrecs i culpa Botella de la tragèdia

Miguel Ángel Flores culpa la policia i l'ajuntament madrileny dels fets. La Fiscalia s'ha negat a ordenar la seva entrada a la presó, però haurà de comparèixer al jutjat dos cops al mes

Efe
2 min
Miguel Ángel Flores, a la dreta, arriba al jutjat acompanyat del seu advocat / BALLESTEROS / EFE

MadridL'empresari Miguel Ángel Flores, gerent de l'empresa organitzadora de la festa de Halloween al Madrid Arena, en què van morir quatre joves, ha culpat aquest dimarts l'ajuntament i la policia municipal de la tragèdia, en la seva declaració davant del jutge, que ha rebutjat el seu ingrés a la presó.

Flores ha dit que l'empresa municipal Madrid Espacios y Congresos, dependent del consistori madrileny, va ser l'encarregada de contractar a l'empresa que es va fer càrrec de la seguretat de la macrofesta, mentre que la policia no va fer res per evitar el 'botellón' de milers de joves que després van entrar en allau al pavelló, moment en què es va desencadenar el succés.

Després de la seva declaració judicial, que ha durat més de tres hores, el titular del Jutjat d'Instrucció número 51, Eduardo López Palop, que investiga els fets, ha rebutjat l'ingrés a la presó de l'empresari i li ha imposat l'obligació de comparèixer cada quinze dies al jutjat.

Un 'botellón' de

El lletrat de la família de Katia Esteban, una de les noies mortes en l'allau humana, havia sol·licitat per a Flores presó eludible sota fiança de 100.000 euros, mentre que el col·lectiu Manos Limpias, que exerceix l'acusació popular, ha demanat presó provisional per al empresari. El jutge no ha imputat encara uns delictes concrets a l'empresari, però sí que ho ha fet la Fiscalia: quatre homicidis imprudents i un delicte de lesions greus i imprudents per la mort de quatre joves i una noia que es troba encara hospitalitzada en estat greu.

Durant la seva declaració davant del jutge, segons el lletrat de l'acusació particular Gerardo Viadas, Flores ha responsabilitzat "absolutament" de la tragèdia Madrid Espacios y Congresos, empresa de l'Ajuntament de la capital propietària del recinte, i ha assenyalat que la seguretat no li corresponia a ell, sinó a Seguriber, que estava contractada per aquesta empresa municipal. A més, ha dit que la policia municipal "no va fer res" per evitar un 'botellón' d'unes 4.000 persones al voltant del recinte, durant més de quatre hores, a partir de les 23:00 hores.

Flores ha sostingut davant el jutge que, a través d'Internet, Fnac i Carrefour, es van vendre 9.650 entrades, i que potser hi va haver alguna duplicitat en la venda de tiquets. Els problemes van sorgir a partir de les 03:00 de la matinada per l'entrada "en massa" a la pista central del Madrid Arena de 3.000 o 4.000 persones que estaven al 'botellón', que "aquesta vegada va ser escandalós", ha dit l'empresari davant del jutge, tal com ha relatat l'advocat.

stats