Medi Ambient
Societat 01/04/2021

Propostes per protegir el Delta, des del Delta

Una gran aliança creada des del territori elabora un llistat de 34 recomanacions per enviar al ministeri

Ara
1 min
La barra del trabucador desfeta al gener d'aquest any després de passar-hi el temporal Filomena

BarcelonaDesprés de la gran quantitat de crítiques al pla presentat per l'Estat per a la protecció del delta de l’Ebre, els sectors productius i el departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, juntament amb la Taula de Consens del Delta –formada per set municipis del Delta i les dues comunitats de regants–, han elaborat un document conjunt amb observacions i millores a la iniciativa presentada pel govern estatal.

Aquest acord de mínims posa èmfasi en diferents punts clau. Per exemple, emfatitza que no es poden presentar propostes de futur del Delta sense comptar gens ni mica amb la gent del Delta i es reafirma que l’aposta per l’arribada de sediments al Delta ha de ser decidida, d’ampli abast i segura. A més, no es pot deixar actuar els processos naturals de manera lliure i demanen que cal conservar l’actual morfologia de les dues badies –amb el Trabucador i la Punta de la Banya dels Alfacs i la península del Fangar– com a garantia de preservació dels valors ecològics i dels hàbitats marins. Aquest document inclou 34 recomanacions i s’adreçarà al ministeri perquè es tingui en consideració.

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, ha destacat “la resposta de país que està donant el Delta davant la passivitat de l’Estat" i ha insistit que la proposta del ministeri de Transició Ecològica provocarà “greus afectacions al sector productiu”.

stats