"Traficants foteu el camp": la pressió dels veïns del Raval creix

Els veïns protesten al carrer, despleguen una pancarta i els nombrosos assistents a les festes alternatives al barri se sumen a la concentració

El pols dels veïns del Raval per fer fora els traficants del barri continua i s'amplifica. El cap de setmana passat, en plena festa major del barri, la protesta diària que mantenen cada nit va comptar amb la participació dels veïns dels carrers Riereta i Aurora i dels membres de la plataforma Acció Raval, i també s'hi van sumar nombrosos assistents a les festes alternatives del Raval de l'Àgora Juan Andrés Benítez, segons han confirmat a l'ARA fonts veïnals.

El vídeo al qual ha tingut accés aquest diari mostra com els veïns no només van concentrar-se al carrer per fer una cassolada, sinó que també van desplegar una pancarta amb un missatge clar: "Traficants, foteu el camp". 

La tensió al barri ha anat creixent els últims dies i s'ha escampat cap a altres carrers, i alguns veïns han denunciat amenaces i insults per part dels traficants. Per seguretat, els veïns han preferit no mostrar les seves cares en aquestes imatges.

Les ocupacions de baixos d'edificis del Raval amb finalitats delictives també s'han disparat els últimes mesos, asseguren. Expliquen que el fet que hagin quedat buits a causa d'execucions hipotecàries ha afavorit aquest fenomen, i avui aquests espais serveixen per vendre-hi tot tipus de drogues.

Fa pocs dies, un veí va enxampar un home intentant entrar pel balcó a un primer pis de l'immoble del número 22 del carrer Roig, on asseguren que es ven droga, com es pot veure a la imatge a la qual ha tingut accés aquest diari.