Societat 24/03/2014

PSC i PP acosten posicions amb el Govern per aprovar la llei de BCN World

Hi segueix havent desacord en els temes principals (fiscalitat, urbanisme i joc a crèdit), però els dos partits admeten que estan a prop, a diferència d'ERC, que ja se n'ha desmarcat totalment

Albert Solé
2 min
Amb l’autosuficiència inversora, Port Aventura es garanteix una gestió autònoma del nou projecte, encara que Ferrari mani en el disseny.

BarcelonaLa tercera reunió de la ponència al Parlament entre els partits per debatre la llei que ha de permetre la construcció de BCN World ha sigut quasi definitiva. Els partits han arribat a un consens en bona part del text, però encara falta l’acord definitiu en els temes principals, encara que el Govern ha acostat posicions amb el PP i el PSC.

Els representants d’aquests dos partits a la ponència, però, asseguren a l'ARA que encara s’han de negociar alguns aspectes i que no poden donar el 'sí' definitiu. Qui ja sembla desmarcat completament de l’acord és ERC, que es manté ferm amb les seves esmenes parcials, que no permeten l’acord amb CiU.

Tot i que el PSC i el PP són favorables al projecte de BCN World i estan ben situats per arribar acabar votant amb CiU, els tres partits no es posen d’acord en què no coincideixen. Segons el socialista Xavier Sabaté, que ahir al matí va rebre la pressió de l’alcalde de Tarragona (PSC), Josep Fèlix Ballesteros –”no seria responsable votar contra BCN World”, va dir a TV3–, l’únic punt de desacord és la rebaixa fiscal a l’impost del joc.

En canvi, el convergent Albert Batet diu que encara falta tancar l’acord amb la fiscalitat i l’urbanisme, però assegura que en l’altre tema delicat, el joc a crèdit, sí que hi ha acord, perquè havien fet els canvis necessaris per prevenir el blanqueig de capital. I el popular Rafa Luna, per la seva banda, afirmava ahir que en el joc a crèdit tampoc hi havia un acord definitiu.

L’última reunió de la ponència a porta tancada serà aquest dimecres a la tarda, i les esmenes parcials es votaran en comissió oberta la primera setmana d’abril, per tant, el partits tenen una setmana més per seguir negociant.

stats