EL CATALÀ A LES ILLES
Societat 25/09/2013

El PSOE portarà al Tribunal Constitucional el decret de Bauzá que limita el català a les aules

Els socialistes balears consideren que el decret llei aprovat aquest dimarts vulnera la Constitució i l'Estatut d'Autonomia de les Balears

Mercè Pinya
1 min
El president del Govern Balear, José Ramón Bauzá, al Parlament. Ahir va tornar a carregar contra la immersió lingüística.

PalmaEl PSIB-PSOE presentarà un recurs d'inconstitucionalitat contra el decret llei del TIL, el decret que limita el català a les aules, aprovat aquest dimarts pel Parlament de les Illes Balears.

La secretària general dels socialistes a les Illes, Francina Armengol, ho ha anunciat aquest matí després d'haver esgotat totes les vies possibles, ha dit.

Armengol ha explicat que tenen el suport d'Alfredo Pérez Rubalcaba, que ha donat el vistiplau perquè 50 senadors avalin aquesta iniciativa. De fet, el PSOE era l'únic partit que podia recórrer el decret llei al Constitucional, ja que, per fer-ho, la signatura de 50 diputats o senadors és condició indispensable.

Els socialistes consideren que el decret vulnera l'article 27 de la Constitució espanyola perquè no s'ha fet amb la participació de tots els sectors educatius. També infringeix els articles 86 de la Constitució i 49 de l'Estatut d'Autonomia, que estableixen que els decrets llei només s'han de fer servir en casos d'urgent i extrema necessitat.

stats