BRAUS
Societat 24/04/2011

Punxa l'inici de l'última temporada taurina a la Monumental de Barcelona

Prop de 400 aficionats deixen gairebé buida la plaça barcelonina en la primera corrida de l'any. L'1 de gener de 2012 es farà efectiva l'abolició dels toros a Catalunya

Sònia Sánchez
1 min
La Monumental, gairebé buida, en la primera corrida de l'última temporada / JORDI PIZARRO

BarcelonaLa primera corrida de l'última temporada taurina a la plaça de toros la Monumental de Barcelona, abans que l'1 de gener de l'any que ve entri en vigor la prohibició de l'espectacle taurí a Catalunya, només ha aplegat unes 400 persones, que no arribaven a cobrir ni una quarta part de les grades.

Tot i que els aficionats taurins que aquesta tarda recollien signatures a l'entrada de la plaça, amb l'objectiu de presentar una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) perquè el Congrés dels Diputats declari les corrides de toros bé d'interès cultural, asseguraven tenir l'esperança de fer enrere la prohibició aprovada per la Cambra catalana, la poca afluència de gent a l'espectacle d'avui no semblava justificar l'esforç.

"De moment és l'última temporada, però mentre ens quedi la possibilitat de presentar una ILP o del recurs del PP al Tribunal Constitucional, mantenim l'esperança", deia David Dorado, de la plataforma 'vadebraus.com', una de les que recollien signatures aquesta tarda. Explicava que era el primer dia que recollien signatures perquè "les que s'han recollit fins ara no serveixen, no s'han fet correctament".

A l'altra vorera del carrer Marina, una desena d'antitaurins es concentraven com cada diumenge de toros amb la seva pròpia recollida de signatures, aquest cop contra els correbous i els bous embolats, però per protestar també contra aquesta última temporada. "L'any que ve ja no es faran corrides en aquesta plaça, però fins llavors, aquesta temporada es mataran encara 120 toros, fent-los patir fins a la mort, i per això nosaltres seguirem aquí tots els diumenges per denunciar-ho", afirmava un dels manifestants, Lluís Villacorta.

stats