Societat 31/05/2013

Un asteroide gegant passarà aquest divendres a prop de la Terra

El QE2, de 2,7 quilòmetres, passarà a les 22.59 h a una distància que equival a quinze vegades la que separa la Terra i la Lluna

Ara
1 min
La trajectòria del QE2 / NASA

BarcelonaUn asteroide gegant passarà aquest divendres a prop de la Terra. Es tracta del QE2, que, amb unes dimensions de 2,7 quilòmetres, passarà a les 22.59 h (hora a Catalunya) a una distància que equival a quinze vegades la que separa la Terra i la Lluna. Sembla una distància enorme, i ho és per a nosaltres, però és molt curta en termes astronòmics.

La distància a la qual passarà l'asteroide allunya qualsevol perill per a la Terra però dóna als astrònoms una oportunitat d'or per observar molt de prop un objecte que, si tingués una ruta diferent, podria provocar una catàstrofe. Un asteroide d'unes dimensions semblants al que va impactar a la Terra i va provocar l'extinció dels dinosaures.

Si impactés contra la Terra el QE2 acabaria amb la vida al planeta. Però com que passarà lluny la tragèdia es converteix en una sort per als astrònoms, que podran analitzar millor la seva trajectòria i predir com es podria moure en el futur. L'asteroide va ser descobert el 19 d'agost de 1998, però la d'aquest divendres és l'ocasió en què passa més a prop nostre en cent anys. Els científics creuen que l'objecte no s'aproximarà tant a la Terra en dos segles. La distància és prou curta com perquè pugui ser observat per astrònoms aficionats.

El QE2 està cobert de pols negra, la qual cosa fa pensar als científics que podria haver-se apropat molt al Sol en algun punt de la seva trajectòria

stats