Societat 22/10/2014

Una nena de 4 anys que va estar a punt d'ofegar-se en una piscina de Salou surt del coma quatre mesos després

La recepcionista de l'hotel i un metge que també hi estava allotjat van evitar que morís ofegada. Va estar un temps a l'Hospital de Sant Joan de Déu, on li va ser induït el coma fins que la van traslladar a Escòcia, al costat de casa seva

Albert Solé
2 min

BarcelonaCally Simpson és escocesa, només té 4 anys, i acaba de sortir del coma després de quatre mesos. Al juny estava passant les vacances a Salou amb el seu pare i nou membres més de la família a l'Hotel Villamarina Club. El dia 23 era a la piscina i va estar sota l'aigua fins que un altre turista la va veure i la va treure. Asseguren que van caldre 20 minuts de reanimació perquè tornés a respirar amb normalitat. La història la publica aquest dimecres el diari 'The Scotsman'.

Els seus pares estan separats, i mentre que el pare no es va separar de la filla en cap moment els primers dies, la mare va volar des d'Escòcia per anar a parlar amb testimonis de l'accident a l'hotel, que li van explicar l'escena de la reanimació. Segons va explicar la mare de la Cally a aquest diari pocs dies després de l'accident, "el socorrista va intentar reanimar-la però ho estava fent tot malament, fins que un metge que estava allotjat a l'hotel el va empènyer de mala manera, i va ser ell i la recepcionista de l'hotel els que la van salvar".

L'Hotel Villamarina Club de Salou no nega els fets, però els matisa, a través del seu portaveu: "Mentre el socorrista estava reanimant-la, va aparèixer un metge i la recepcionista, que és infermera també, i, davant de dues persones més expertes, el socorrista es va apartar".

Un cop van evitar que morís allà mateix, la van enviar amb ambulància a un hospital de Tarragona, però de seguida se la van endur amb helicòpter medicalitzat fins a Sant Joan de Déu, a Esplugues, on va ser induïda al coma, i hi va passar unes setmanes fins que la van traslladar al seu país, al Royal Hospital per a nens malalts d'Edimburg. L'últim trasllat ha sigut a l'Hospital Ninewells de Dundee, on s'ha recuperat.

El portaveu de l'hotel explica que la directora, que també és escocesa, ha estat en contacte permanent amb la família Simpson, que s'ha allotjat a l'hotel de franc mentre la Cally era a Sant Joan de Déu. De moment no els consta que la família vulgui presentar cap denúncia a l'hotel.

Una setmana després de l'accident, la família va obrir una pàgina al Facebook per anar informant de l'estat de la Cally, i a principis de juliol els missatges penjats eren d'esperança i que semblava que la nena donava senyals de recuperació, però l'11 de juliol en van penjar un que deia que els metges no eren optimistes sobre el fet que algun dia es tornés a despertar. Quatre mesos després, la família Simpson ha rebut la millor notícia.

Cally Simpson ha sortit del coma perquè els metges li han anat retirant la medicació en veure que la nena es recuperava bé, tot i que encara no hi veu ni parla, i la recuperació encara serà llarga.

stats