Societat 01/06/2011

"Que Puig m'expliqui de qui em defensaven els Mossos"

L'home amb cadira de rodes a qui el conseller d'Interior assegura que es va protegir durant l'actuació policial de divendres contradiu la versió oficial

M.ortega
1 min

BarcelonaEs diu Sebastian Ledesma i la seva imatge en cadira de rodes –pateix paràlisi espàstica de naixement– davant les porres dels Mossos d'Esquadra en la neteja de la plaça Catalunya de divendres ha fet encendre el debat sobre la idoneïtat de l'actuació policial. Si el conseller d'Interior, Felip Puig, assegurava ahir que "la seqüència real d'imatges demostra que en realitat el que feia l'agent era protegir una persona amb cadira de rodes", el protagonista nega aquesta premissa i assegura que els Mossos van tractar d'agredir-lo i, en qualsevol cas, demana a Puig "de qui o de què" se'l volia protegir.

Ledesma explica que la "seqüència real" comença amb els indignats asseguts a terra cridant consignes pacifistes i que els seus companys "no eren una amenaça per a ell". Assegura que l'agent li va donar un cop de porra al pedal de la cadira i que si no va prendre més mal va ser perquè va poder esquivar el cop i perquè portava una cadira motoritzada amb un pes suficient per no bolcar. Una altra de les crítiques que llança fa referència a la conversa que, segons el seu testimoni, mantenien els agents: “A aquest no li peguis que acabem als jutjats”, comentaven, segons Ledesma. "L'agent, lluny de protegir-me, m'estava agredint a mi i a les persones a qui jo havia demanat que es mantinguessin pacíficament assegudes al meu costat", apunta.

stats