Societat 12/06/2014

Queixes dels estudiants per la dificultat de l'examen de matemàtiques de selectivitat

Els alumnes admeten la seva desolació després de completar la prova i admeten que la nota els penalitzarà

Efe
1 min
PRIMER DIA DE SELECTIVITAT  Més de 31.000 alumnes van examinar-se ahir de llengua i literatura catalana i castellana. Avui d’història i llengua estrangera.

BarcelonaL'examen de matemàtiques de la segona jornada de selectivitat ha causat "estupor" i "desolació" en nombrosos estudiants per la seva gran dificultat. En Joel, un estudiant que ha estat premiat durant quatre anys seguits en les proves Cangur de Matemàtiques, ha explicat a l'agència Efe que els dos problemes d'àlgebra de la prova de matemàtiques eren "molt complicats", especialment el primer. Els dos problemes d'anàlisis eren "els més assequibles" encara que d'un nivell alt i els altres dos de geometria han estat "difícils", ha opinat.

D'altres companys d'institut d'aquest jove, que ha realitzat l'examen a la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona (UB) aquest dijous matí, tampoc han aconseguit realitzar la prova de matemàtiques en la seva totalitat, i diversos d'ells han calculat que, com a molt, podrien tenir una nota de 5 o 6 en aquesta prova.

Les queixes dels alumnes s'ha traduït en una campanya a change.org en què es reclamava que es repetís la prova de matemàtiques científiques i tecnològiques. La iniciativa havia obtingut aquest dimecres a la nit unes 4.000 adhesions.

Malgrat les queixes dels estudiants després de l'examen d'aquest dimecres, el Govern ha destacat la normalitat en la segona jornada d'exàmens, que es tanca aquest divendres.

stats