Societat 15/01/2015

Els reis d'Espanya reclamen conciliar la vida familiar i laboral

Els monarques han presidit un acte lluint les polseres grogues d'Arhoe, l'entitat que reivindica la racionalització dels horaris

Efe
1 min
Els reis d'Espanya, aquest dijous / EFE

MadridEls reis d'Espanya han mostrat aquest dijous el seu suport a la racionalització d'horaris. Ho han fet lluint en un acte oficial polseres grogues de l'Arhoe, l'entitat que reclama la racionalització dels horaris. Els monarques han lliurat al Palau Reial els Premis de Recerca 2014.

El gest dels reis, que portaven la polsera groga amb les sigles de l'Arhoe, respon a una crida que els va fer divendres Ignacio Buqueras, president de la comissió espanyola que reclama la racionalització d'horaris. A més d'agrair el "suport constant" de la casa reial a "un millor ús del temps", Buqueras va sol·licitar a Felip i Letícia "que parlin de la importància de la conciliació en les seves intervencions públiques i privades sempre que sigui possible".

La comissió està integrada per representants de 134 entitats, i el seu propòsit és conscienciar les institucions, les empreses i la societat en general de la necessitat de racionalitzar l'ús del temps per aconseguir uns horaris més humans, que facin compatible la vida familiar i laboral.

L'any 2013, encara com a princesa d'Astúries, Letícia va reclamar en un acte que les dones no haguessin de triar entre l'"èxit professional" i la "realització personal" perquè, va dir, "la conciliació segueix sent molt difícil a Espanya" i la seva solució "és una qüestió de mentalitats, inèrcies i educació".

stats