Societat 13/03/2015

Primer èxit a llarg termini en un trasplantament de penis

Es va fer a Sud-àfrica al desembre i és la primera vegada que té un resultat totalment satisfactori

Efe
1 min

NairobiUn equip mèdic de la Universitat de Stellenbosch, a Ciutat del Cap (Sud-àfrica), ha realitzat el primer trasplantament de penis del món que ha tingut èxit a llarg termini, segons ha informat aquest divendres la institució acadèmica. El pacient, que s'ha recuperat del tot i pot tornar a mantenir una activitat sexual completa, és un home de 21 anys que va patir l'amputació del penis per les complicacions després d'una circumcisió.

L'operació, realitzada l'11 de desembre, va durar nou hores i, per primera vegada en la història de la medicina, ha tingut un resultat satisfactori a llarg termini, segons informa el portal sud-africà de notícies News24.

"És la primera vegada que s'aconsegueix amb èxit una intervenció d'aquest tipus", ha afirmat el degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la universitat, Jimmy Volmink. "El nostre objectiu era que fos plenament funcional als dos anys i estem sorpresos que hagi tingut una recuperació tan ràpida", ha explicat, per la seva banda, el cap d'urologia de la Universitat, Andre van der Merwe.

Els metges van modelar el penis trasplantat a partir de pell abdominal del donant, i està previst que nou pacients més rebin tractaments similars. Els metges creuen que també podria ser una bona solució per a pacients amb malalties com el càncer o la disfunció erèctil severa.

La intervenció es va realitzar a l'Hospital Tygerberg, a Ciutat del Cap. "Aquest procediment és un altre excel·lent exemple de com la investigació, els coneixements tècnics i l'atenció centrada en el pacient poden combinar-se per alleujar el sofriment humà", ha afegit Van der Merwe.

stats