Societat 31/03/2012

Recoder es reuneix avui amb Adelson per negociar sobre Eurovegas

El conseller de Territori i Sostenibilitat és a Las Vegas on intentarà negociar, en diverses trobades al llarg d'aquest dissabte, per aconseguir que el complex d'oci s'instal·li a Catalunya

Agències
2 min
El parc agrari del Baix Llobregat on s'ha de construir l'Eurovegas

BarcelonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, es troba a la ciutat de Las Vegas per negociar amb el magnat nord-americà Sheldon Adelson sobre la instal·lació a Catalunya del gran complex d'oci que Las Vegas Sands Corporation projecta construir al sud d'Europa. Segons van confirmar ahir a Efe fonts del Govern, Recoder viatja en representació del govern català acompanyat per dos tècnics del seu departament que participaran en una trobada "important, però no definitiva".

El magnat de l'oci també es reunirà diumenge amb una delegació de la Comunitat de Madrid, la gran rival de Catalunya per acollir el projecte.

Recoder vol posar èmfasi en la important marca de Barcelona, que s'ha posicionat com una de les primeres ciutats turístiques del món, la predisposició del sector i la proximitat de l'aeroport del Prat i del Port de Barcelona, el primer port de creuers del mediterrani i el quart del món, darrere dels grans ports de Florida, Miami, Port Everglades i Port Cañaveral.

Agenda intensa de reunions

Aquest dissabte el titular de Territori i Sostenibilitat té prevista una intensa agenda de reunions tan amb el magnat nord-americà com amb tècnics del projecte. Des del Govern emmarquen les reunions en un context de normalitat dins d'un procés de negociació i aposten per mantenir la discreció sobre el contingut dels contactes. De fet, va ser la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, qui va revelar les reunions d'aquest cap de setmana a Las Vegas i va afegir, a diferència del que sosté l'executiu català, que aquest cap de setmana pot ser "molt important" per desencallar les negociacions.

Sense explicar gaire detalls, el president de la Generalitat, Artur Mas, va assegurar ahir que la inversió inicial que suposaria instal·lar Eurovegas a Catalunya seria l'equivalent al pressupost de salut d'un any de 7.000 milions d'euros, una xifra que arribaria més tard als 20.000 milions.

stats