Societat 28/05/2012

Recoder diu que invertir en el corredor mediterrani "faria baixar la prima de risc espanyola"

El conseller de Territori i Sostenibilitat fa una crida amb els responsables polítics de Múrcia, País Valencià i Balears a favor d'aquest projecte ferroviari

Agències
2 min

ValènciaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha reivindicat aquest dilluns la necessitat que el govern espanyol inverteixi en el corredor mediterrani assenyalant que es tracta d'una "oportunitat en temps de crisi". Recoder s'ha referit a la situació econòmica i ha indicat que aquesta inversió "faria baixar la prima de risc espanyola".

La crida urgent perquè es doni prioritat al corredor mediterrani i que aquest projecte ferroviari sigui una realitat com més aviat millor ha aconseguit avui el criteri unànime dels responsables polítics i socioeconòmics de Múrcia, el País Valencià, Catalunya i Balears durant una cimera celebrada a València.

A aquesta reunió han acudit, a part del conseller català Lluis Recoder, el conseller balear de Presidència, Antonio Gómez, i el conseller murcià d'Obres Públiques i Ordenació del Territori, Antonio Sevilla.

El sector empresarial ha estat representat, a més de pels responsables de les autoritats portuàries de València, Castelló, Alacant, Barcelona, Tarragona, Balears i Cartagena, pels directius de les patronals valencianes i de diverses cambres de comerç d'aquestes quatre regions. Després de la reunió, que ha durat més d'una hora, els quatre responsables dels governs autonòmics han ofert una roda de premsa en la qual han coincidit en la unanimitat de criteri, tant polític com empresarial. Els empresaris, segons han indicat en la roda de premsa els consellers autonòmics, estan a l'espera de realitzar grans inversions en les seves firmes si compten amb aquesta infraestructura.

El conseller català ha declarat que la seva assistència a la reunió d'avui reforça "el compromís i l'aliança" perquè es realitzi el projecte del tercer carril, sense oblidar que l'objectiu és el corredor mediterrani, una iniciativa "vital" i, fins i tot, una "oportunitat per pal·liar la crisi econòmica". A més ha indicat que no té cap dubte que les inversions del Govern han d'anar a projectes com el del tercer carril, ja que són "rendibles", encara que ha posat èmfasi que això no significa "que es renuncia al corredor".

stats