Societat 11/05/2015

Recullen signatures perquè l'Església i l'Estat demanin perdó pels 'Internats de la por"

El col·lectiu 'Feministes de Catalunya' ja en té més d'una quarantena, entre les qual la de les exconselleres de Salut Marina Geli i Mar Serna

Ara
1 min
‘Els internats de la por’ fa rècord i lidera el dia

BarcelonaEl 28 d'abril passat Tv3 va emetre un reportatge que denunciava com, fins i tot ja en democràcia, existien uns col·legis internats públics en que es tractava als nens quasi com esclaus. Des del col·lectiu 'Feministes de Catalunya' han decidit iniciar una campanya de recollida de signatures per exigir que l'Estat i l'Església demanin perdó.

"Es un magnífic treball dels periodistes Montserrat Armengou i Ricard Bellis. Ens mostrà el terrible patiment de milers de nens i nenes pobres o fills de persones republicanes, ingressades en centres públics. Allí, on havien de protegir-los, alimentar-los, educar-los i tenir cura d’ells, allí, van patir tot tipus de penalitats: maltractaments físics i psíquics, abusos sexuals, explotació laboral i pràctiques mèdiques de dubtosa ètica", explica el col·lectiu en un comunicat.

"Aquest documental ha de ser difós per tots els mitjans de comunicació, ja que es tracta d’un treball magistral que no pot passar desapercebut. Els religiosos i religioses que cometeren aquestes atrocitats, no només no han pagat penalment per elles, sinó que tampoc ningú mai no els ha demanat explicacions, i ni tan sols han demanat perdó a les víctimes pel seu execrable comportament".

"Aquelles institucions i les criatures estaven sota la tutela de l’Estat que n’és també responsable d’aquells maltractes. Exigim per tant que es demani perdó i que es repari per mitjans assistencials els efectes que encara pateixen avui".

De moment ja han recollit una quarantena de signatures, i demanen que la xifra augmenti enviant un correu amb les dades a mfgarrido@icab.cat o a feministesdecatalunya@googlegroups.com.Entre els signats hi ha les exconselleres de Salut Marian Geli i Mar Serna.

stats