Societat 28/06/2013

La reina Sofia visita la Vall d'Aran

El síndic d'Aran, que ha acompanyat la reina per Arties, ha recordat que el 90% de la comarca està intacta i ha animat els turistes a visitar el territori

Acn
1 min

Naut AranLa reina Sofia ha visitat aquest divendres la localitat d'Arties, una de les més afectades per les riuades de la Vall d'Aran. La reina ha estat rebuda pel síndic d'Aran, Carles Barrera, i pels veïns del poble. Barrera ha explicat que el 90% de la Vall està intacta i que el 90% de l'oferta hotelera funciona amb normalitat.

El síndic ha demanat a la reina Sofia que traslladi arreu que la Vall d'Aran llueix amb "esplendor" i els ajudi a neutralitzar els efectes negatius de les riuades. La reina Sofia ha pogut comprovat a través d'imatges la cruesa i violència de les riuades. Carles Barrera ha lloat la capacitat immediata de resposta i reacció dels aranesos i la solidaritat que s'han mostrat els uns als altres.

Barrera ha afegit que el poble aranès mai s'ha sentit sol perquè des del primer moment han rebut el suport del govern de la Generalitat, el govern espanyol i la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, així com de la UME.

La reina ha estat acompanyada pel ministre d'Interior, Jorge Fernández Diaz, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, entre altres autoritats locals, com els alcaldes dels pobles més afectats de l'Aran.

stats