Renfe
Societat 05/12/2022

Renfe sancionarà el mal ús de l'abonament de mitjana distància gratuït

L'operadora penalitzarà els usuaris que no utilitzin la plaça en les comunitats on s'ha de reservar el viatge

ARA
2 min
Un tren de Mitja Distància surt de l'estació de Flaçà en direcció a Barcelona. Imatge del dimarts 18 d'octubre del 2022

BarcelonaEl ministeri de Transports ha posat fil a l'agulla per intentar frenar l'ús fraudulent dels abonaments gratuïts de Renfe en les comunitats autònomes on s'ha de reservar plaça abans d'agafar un dels trens de mitjana distància, cosa que a Catalunya no passa. Des de l'entrada en vigor de la gratuïtat, la companyia havia detectat que alguns usuaris reservaven el seient per viatjar i després no en feien ús. Concretament, la ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha dit aquest dilluns a Brussel·les que un de cada deu abonaments gratuïts de mitja distància convencional s'han fet servir de manera fraudulenta.

Per això, a partir d'aquest dimecres, 7 de desembre, modificarà les condicions d'ús: Renfe ha detallat que confiscarà la fiança i anul·larà els abonaments a les persones que, almenys en tres ocasions, no cancel·lin la reserva amb dues hores d'antelació si finalment no agafen el tren.

Els usuaris sancionats no podran sol·licitar l'abonament de nou fins al cap de 30 dies. Així mateix, les noves condicions que entraran en vigor aquest dimecres també limiten a un màxim de quatre els viatges diaris per abonament i no permetran reservar plaça en trens amb el mateix origen i destí en un període de temps concret.

Renfe ha detallat que enviarà un avís als usuaris que utilitzen de manera irregular els abonaments abans de retirar-los. Les noves condicions tenen per objectiu promoure el bon ús dels abonaments.

Així mateix, per tal de garantir el bon funcionament dels trens amb més demanda, l'operadora ha explicat que en els combois sense plaça reservada establirà un nombre màxim de places per anar dret. 

A partir de l'1 de gener el ministeri de Transports també ha anunciat que llançarà un abonament específic per als menors d'edat.

stats