Successos

Resolt el crim de la perruqueria de Sarrià després d’un nou assassinat

L’autor dels dos casos és el mateix i es va suïcidar a Tarragona

2 min
Càmeres de televisió gravant l'interior de la perruqueria Spejos de Sarrià, on va passar el tiroteig

BarcelonaJa fa més de dos anys, el juliol del 2019, que un jove encaputxat va entrar un dissabte al vespre en una perruqueria del barri de Sarrià de Barcelona amb una arma de foc, va començar a disparar trets i va matar un home de 47 anys, marit de la propietària del local, que també va presenciar el crim. El marit havia anat a buscar la dona a l’hora de tancar l’establiment, que no estava obert al públic. Els Mossos d’Esquadra van obrir una investigació per identificar l’autor del tiroteig mortal, però no havia donat resultat fins fa poc, segons ha avançat La Vanguardia. La policia ha resolt l’assassinat de la perruqueria quan l’ha pogut vincular amb un nou crim i ha certificat que l’autor dels dos casos és el mateix.

El segon assassinat va passar durant la matinada de l’11 de setembre d’aquest any, quan els Mossos van rebre un avís perquè s’havien sentit trets en un pis del centre de Tarragona. Els agents van trobar dins del domicili un home que havien matat amb una arma de foc. Aleshores van muntar un dispositiu per localitzar l’autor del crim i enmig d’aquesta recerca, en un carrer pròxim, van veure un jove que encaixava amb la descripció que havien donat alguns testimonis. Els Mossos el tenien acorralat al carrer i el noi es va suïcidar: es va disparar amb l’arma amb la qual se sospitava que acabava de cometre l’assassinat.

Tot i que d’entrada els dos crims no tenien cap relació, la investigació del cas de Tarragona va derivar en el de la perruqueria. Des del juliol del 2019 els Mossos havien treballat per reconstruir el recorregut que havia fet el jove encaputxat quan va sortir de la perruqueria Spejos de Sarrià i havien comprovat que havia arribat a Tarragona amb un autobús, tot i que no havien arribat a identificar-lo. Va ser en la investigació de l’assassinat de fa un mes i mig a Tarragona que van adonar-se que l’autor havia utilitzat la mateixa pistola que a la perruqueria de Sarrià.

El carrer de Tarragona on fa un mes i mig es va cometre el segon crim.

La motivació del jove

Després de fer les comprovacions pertinents, els Mossos han conclòs que el jove de 23 anys que es va suïcidar a Tarragona quan acabava de matar un home és el mateix que va disparar a trets, dos anys enrere, el marit de la propietària de la perruqueria de Sarrià. En el crim de fa un mes i mig, el noi va matar la víctima quan estava al balcó del seu pis escoltant música, i això va provocar una discussió en què va fer servir l’arma de foc. Pel que fa al tiroteig de la perruqueria, la investigació havia vist que el jove no s’havia endut la recaptació del dia ni tampoc res de valor, cosa que fa sospitar que la seva motivació va ser totalment aleatòria.

Com que el jove que els Mossos han identificat com l’autor dels assassinats de Sarrià i Tarragona està mort, la investigació quedarà tancada i no tindrà cap recorregut judicial.

stats