Societat 30/07/2013

El responsable confés de l'incendi d'Andratx queda lliure amb càrrecs

La Fiscalia havia reclamat presó sense fiança per a Ignacio Gómez Heredia, que ha admès haver llençat les cendres d'una barbacoa

ARA Balears
2 min
El presumpte responsable de l'incendi, arribant als jutjats / EFE

PalmaEl jutjat de guàrdia de Palma ha decidit deixar en llibertat amb càrrecs l'home de 44 anys que ha confessat haver llençat les cendres que haurien pogut causar l'incendi de la serra de Tramuntana, tot i que la Fiscalia n'havia reclamat presó sense fiança. Ignacio Gómez Heredia ha declarat aquest dimarts al vespre davant del jutge a causa de l'incendi, que tot just està estabilitzat i que ha cremat, pel cap baix, 1.800 hectàrees. El jutge considera que no hi ha cap risc que s'intenti escapar.

L'advocat de l'imputat, Joan Sastre, ha dit en sortir del jutjat que el seu client és "una persona depressiva, en tractament", i que "fins i tot diria que no hi és tota". Segons l'advocat, ha estat un cas de "mala sort", Gómez se'n penedeix i "només plora" a causa de la tragèdia.

Tal com ha publicat aquest dimarts el diari 'Última Hora', l'home ha explicat que dijous havia convidat dos amics a una barbacoa a la casa familiar de la Coma Calenta d'Andratx. Van fer la carn en un carretó d'obres i l'endemà el mateix va llençar les cendres i el caliu. Segons ell, estava apagats. El seu germà el va telefonar: "Em va dir que hi havia un incendi i vam intentar apagar-lo, però era impossible", ha admès al diari.

"No dormo des de llavors. Estic amb antidepressius i em trobo fatal. Va ser un accident, no era conscient que hi hauria tot aquest embolic. Em sap molt de greu", va declarar dilluns Ignacio Gómez Heredia al diari, tot just abans que el detingués la Guàrdia Civil, a la qual ja va fer una primera declaració. A més del responsable confés del foc i del seu germà, el propietari de la finca on va començar l'incendi, la Guàrdia Civil també ha imputat dos amics que van participar en la barbacoa.

stats