RETALLADES
Societat 20/04/2011

L'Hospital Clínic tanca aquesta nit el dispensari d'Urgències del carrer València

Els veïns del centre de Barcelona que hagin d'anar a urgències ja no podran anar al dispensari del carrer València de l'Hospital Clínic que aquesta nit tancarà les portes definitivament. Aquesta és una de les mesures incloses en el pla de xoc del Clínic per reduir la despesa sanitària

Lara Bonilla
2 min

BARCELONALes retallades comencen a aplicar-se. Els plans de xoc dels hospitals catalans encara no han estat aprovats oficialment, però alguns serveis ja comencen a tancar. Aquesta nit a les 22.30 hores ho farà el dispensari d'urgències del carrer València de l'Hospital Clínic.

Els treballadors del dispensari es van assabentar divendres del tancament i un cartell a la porta del centre n'informa els usuaris. El dispensari va obrir fa vint anys per descongestionar les urgències de l'Hospital Clínic, ja que els casos més senzills eren els que més havien d'esperar per ser atesos i col·lapsaven el servei. Al carrer València s'hi atenien les "urgències menys urgents", és a dir, les de nivell 4 i 5, com són febre, refredats o urgències de traumatologia. Els pacients seran ara desviats al CAP Manso, a la Clínica Plató i al mateix Hospital Clínic. El dispensari atenia 14.980 urgències anuals, de les quals unes 5.600 les absorbirà la seu del Clínic del carrer Villarroel.

Tot i que el pla de xoc ha precipitat la decisió de tancar el servei, la direcció del Clínic ho desvincula de les retallades a la sanitat i ho atribueix a una reordenació dels serveis i a la davallada general del volum d'urgències. "Cada any fem 10.000 urgències menys i el dispensari anava molt bé quan l'hospital estava col·lapsat fa anys, però ara ha deixat de tenir sentit", assegura el director mèdic de l'Hospital Clínic, Josep Brugada.

Els sindicats, però, diuen que és "una pèrdua important per al barri, ja que era un servei molt consolidat". Els veïns estan recollint signatures per frenar el tancament.

El departament de Salut continua insistint que encara no s'estan aplicant les retallades, tot i que ja hi ha quiròfans de tarda, llits i plantes que tanquen aquests dies aprofitant la davallada de feina durant les vacances de Setmana Santa.

stats