Societat 07/10/2011

Sindicats i universitaris es manifesten davant la UPC per protestar contra les retallades

Centenars de persones s'han concentrat al campus Nord. El conseller Mas-Colell hi inaugurava l'any acadèmic

Sònia Sànchez
1 min
Universitaris

Centenars d'estudiants i Personal d'Administració i Serveis (PAS) de les universitats s'han concentrat aquest divendres al matí davant l'edifici Vèrtex de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), on a les 10.30 hores el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i el secretari d'Universitats, Antoni Castellà, hi inauguraven el curs universitari.

Des de les 9 hores del matí, s'han produït a Barcelona dues marxes en contra de les retallades; la primera convocada per CCOO i UGT, en la qual han participat unes 200 persones que han tallat un lateral de l'avinguda Diagonal. Paral·lelament, uns 400 estudiants i membres de la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUC) han seguit un altre recorregut fins a l'edifici Vèrtex. Els Mossos d'Esquadra han custodiat l'edifici per evitar aldarulls.

El grup de la PUDUC ha esperat el conseller a la porta principal per entregar-li una carabassa, com a protesta simbòlica per les retallades, però Mas-Colell ha aconseguit esquivar els manifestants i entrar a l'edifici sense topar-se amb ells. De fet, la carabassa era en principi per al president de la Generalitat, Artur Mas, que estava previst que presidís l'acte, però que finalment no hi ha assistit. Els dos-cents professors convocats pels sindicats s'han concentrat mentrestant a l'altre extrem del carrer, prop d'un altre accés a l'edifici. Agents dels Mossos d'Esquadra han custodiat els dos accessos.

Però els més sorollosos han estat els estudiants i membres de la PUDUC, que han fet sonar xiulets, botzines i consignes de tot tipus, com "Menys policia i més educació". La pancarta que ha presidit aquesta concentració s'ha fet ressò també del moviment dels indignats: "Retallades, precarització, taxes. Polítics, banquers i empresaris, culpables!".

stats