Societat 11/10/2018

Retencions quilomètriques a les carreteres per marxes lentes de camions i l'operació sortida

Protesten pel desviament obligatori de la N-340

Ara
2 min
Més de 20 quilòmetres de cua a l'AP-7 per un accident a Sant Cugat /CRISTINA CALDERER

BarcelonaLa xarxa viària catalana registra retencions quilomètriques en una quinzena de vies principals a causa de l'operació sortida amb motiu del pont del Pilar i la marxa lenta que duen a terme centenars de camions en protesta pel seu desviament obligatori a les autopistes AP-7 i AP-2.

El Servei de Trànsit de la Generalitat ha informat aquesta tarda que hi ha cues a la N-340, 3 km a Castellet i la Gornal 3 kms en sentit nord; a l'AP-7 12 km a Tarragona en sentit sud, també a l'AP-7 4 km a Sant Gregori en sentitd sud, Vilablareix en sentit sud; a l'N-340 a Castellet i la Gornal 3 km en sentit nord i a la mateixa via 2 km al Vendrell en sentit sud, i a l'A-7 hi ha uns 2 km d'aturades a Tarragona en sentit nord i a l'A-2 a Sant Feliu 7 km en els dos sentits.

La marxa lenta, que coincideix amb l'operació de sortida pel pont de la Hispanitat, l'ha segueix entre d'altres la Federació Empresarial d'Acte-Transport (FEAT) a causa del desviament obligatori de la N-340 a l'autopista AP-7.

Els desviaments, ha dit a Efe Xavier Torres, responsable de la FEAT, comporten "sobrecostos d'entre 200 i 600 euros mensuals a les empreses", ja que els peatges són bonificats i no gratuïts. També es queixen que en moltes ocasions han de fer voltes de fins a 20 quilòmetres per desviar-se de la carretera nacional a les autopistes.

La protesta dels camioners ha tingut avui una especial incidència, ja que ha coincidit amb l'operació sortida del pont del Pilar, una jornada en la qual s'esperava que prop de 485.000 vehicles sortissin de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

De fet, les retencions s'estan produint també en vies no afectades per les marxes lentes dels camions, com la Ronda de Dalt i la Litoral, a Barcelona, on hi ha fins a 7 quilòmetres de cues, o la C-58 i la C-17, també amb múltiples afectacions al seu pas per diferents poblacions.

L'operació sortida pel pont mobilitzarà un total de 1.422 agents dels Mossos d'Esquadra per garantir la seguretat del trànsit a les carreteres.

stats