Societat 01/05/2018

Dos secretaris d'estat es reuniran amb guàrdies civils pares de l'Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca

El govern espanyol diu que està revisant més possibles casos d'"assetjament escolar" a Catalunya

Ara
2 min
La comunitat educativa reivindica el dret a parlar de tot als alumnes

BarcelonaEls secretaris d'estat de Seguretat, José Antonio Nieto, i d'Educació, Marcial Marín, es reuniran dimarts vinent amb una representació dels guàrdies civils pares d'alumnes de l'Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca, després que la fiscalia denunciés nou professors del centre per un delicte d'odi arran dels suposats comentaris que s'haurien fet a classe l'endemà de l'1-O. Aquest dimarts dos centenars de persones s'han concentrat al municipi en suport dels docents.

La trobada l'ha impulsat el ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido. En un comunicat, el ministeri assegura que l'objectiu és "prevenir casos d'humiliació als centres escolars de Catalunya, pel fet que els pares dels alumnes vesteixin l'uniforme dels cossos i forces de seguretat de l'Estat". El govern central assegura també que està fent una "intensa feina" amb la direcció general de la Guàrdia Civil i el cap de zona a Catalunya del cos per revisar "altres possibles casos d'assetjament escolar a Catalunya" en els quals s'hagi pogut "humiliar" els alumnes, com assegura la fiscalia en la seva denúncia, que està en mans d'un jutjat de Martorell.

El govern central parla d'"actituds sectàries"

Segons el comunicat del ministeri de l'Interior, la reunió també servirà per "mostrar el suport" als guàrdies civils que tenen fills al centre, "respectant sempre el procés judicial obert". El ministeri assegura que comparteix la "indignació" dels agents pares del centre per unes actituds que considera "antidemocràtiques, sectàries i impròpies d'un centre educatiu".

El ministeri també assegura que "posarà els mitjans necessaris perquè aquest tipus de comportaments no es tornin a repetir". La reunió es produirà dimarts de la setmana vinent a la Delegació del govern central de Barcelona.

stats